Mikä tekee ihmisestä luovan?

Last updated on: Published by: Richard Cook 0

Haluatko olla luova? Se auttaa saamaan paljon tietoa ja kokemusta. Mutta luovuus on enemmän kuin vain asiantuntevaa, se on ajattelutapa, henkinen asenne. Sinun on kyettävä ajattelemaan epätavanomaisilla tavoilla kääntämään tavallinen tieto poikkeuksellisiksi ideoiksi

Yksi erittäin menestyvä mainontajohtaja sanoi kerran: “Luovat ihmiset haluavat olla kaikkea.” Hän on utelias kaikenlaisista asioista. “Muinainen historia, 1800-luvun matematiikka, nykyiset valmistustekniikat, kukka-asetelmat ja sian futuurit. Se johtuu siitä, että hän ei koskaan tiedä, milloin nämä tiedot saattavat muodostua yhdessä uusien ideoiden muodostamiseksi. Tämä on mahdollista. tapahtui kymmenen minuuttia myöhemmin tai kymmenen vuotta matkan varrella. Mutta hän uskoi siihen. ”

Tieto on todellakin uusien ideoiden lähde.

Tieto ei kuitenkaan tee ihmisestä luovaa. Me kaikki tunnemme ihmisiä, jotka tietävät paljon faktoja ja tietoja, eikä niistä ole koskaan tullut mitään luovaa. Heidän tietonsa istuu vain heidän päänsä, koska he eivät ajattele tietämiään uusilla tavoilla. Todellinen avain luovuuteen on siinä, mitä teet aivojesi kanssa, kaikki tosiasiat, tiedot ja tiedot, jotka olet hankkinut vuosien varrella.

Luova ajattelu on ajattelutapa, asenne, jonka omistat etsiäksesi ideoita ja työskentelemällä tietosi ja kokemuksesi kanssa. Kuinka ne kaikki yhdistyvät, sekoittuvat ja manipuloidaan kuin tuore savi muovaamaan ideoiksi. Tässä perspektiivissä kokeilet erilaisia ​​lähestymistapoja, ensin yksi, sitten toinen, usein puuttuva tila. Pidät kiinni, käytät hulluja, outoja ja epäkäytännöllisiä ideoita avauskivinä uusille käytännön ideoille. Rikkot jatkuvasti sääntöjä ja tutkit ideoita epätavallisissa paikoissa. Hyväksymällä luovat näkymät avaat itsesi uusille mahdollisuuksille ja muutoksille.

Oletko luova henkilö? Miksi et tekisi testi nähdäksesi, onko sinulla mitä tarvitaan ongelman ratkaisemiseksi jonkin verran mielikuvituksella. Ajattele kaikenlaisia ​​hulluja ideoita seuraavien ongelmien ratkaisemiseksi;

Vanha eksentrinen kuningas haluaa antaa kruunun toiselle pojalleen. Hän päätti pitää kilpailun ja hitaampaa hevosta tuleva kuningas. Pojat pelkäsivät kumpikin huijata pyytämällä hevostaan ​​juoksemaan vähemmän nopeasti kuin se voisi. Vain kahdella sanalla narri kertoo heille, kuinka varmistaa, että hän aikoo kilpailla oikeudenmukaisesti. Mitkä ovat nämä kaksi sanaa?

Vastaus on tämän artikkelin lopussa.

On mies nimeltä Johann Gutenberg. Gutenberg yhdisti kaksi aiemmin yhdistämätöntä ideaa, viinipuristimen ja kolikkopainikkeen. Kolikkoreiän avulla kuvan voi jättää pienelle metallipinnalle, kuten hopea- tai kultakolikoille. Rypäleenpuristinta käytetään voiman levittämiseen suurille alueille mehun puristamiseksi kuten viinirypäleet. Eräänä päivänä Gutenberg löysi idean ja kysyi itseltään: “Entä jos otan muutaman kolikon iskut ja laitan ne viinipuristimen valtaan. Jättävätkö he paperin kuvia?” Hän teki niin ja näki, että hän oli keksinyt painamisen ja sellaiset liikkeet.

Grace Hopperilla, laivaston amiraalilla, oli myös tällainen Eureka-hetki. Tehtävä on selittää “nanosekuntien” käsite joillekin ei-teknisille tietokoneen käyttäjille. (Nanosekunnit ovat miljardi sekuntia, ja se on supertietokoneen sisäisen kellon perusaikaväli). Hänen oli löydettävä tapa selittää nanosekunnit ja päätti, että hän voisi selittää sen avaruusongelmana pikemminkin kuin aikaongelmana. Hän veti esiin 30 sentin (11,8 tuuman) narunpalan ja kertoi kaikille, että valon kuluminen kului jousen toisesta päästä toiseen.

Yllä olevat esimerkit kuvaavat luovan mielen voimaa muuttaa yksi asia toiseksi. Muuttamalla tapaa, jolla näemme asiat, ja pelaamalla tietämyksellämme tai tiedämme. Voimme tehdä tavallisesta tiedosta ja siitä poikkeuksellisesta ja epätavallisesta, tavallisesta ideosta. Tällä tavalla viini painaa tietoa ja jouset muunnetaan nanosekunteiksi.

Aivan kuten uusien ideoiden keksiminen vaatii villiä mielikuvitusta, muistikilpailuihin osallistuvien ihmisten tiedetään käyttävän epätavanomaisia ​​yhdistyksiä muistamaan pitkiä numeroketjuja tai luetteloita asioista. Opiskelijat voivat myös käyttää tällaisia ​​muistiharjoittelutekniikoita taitojen parantamiseksioppia heitä ja lisätä niiden arvosanoja, joskus dramaattisesti. Muistiharjoittelun tiedetään myös parantavan muistia, mutta myös nopeuttavan oppimista

Löytäminen tarkoittaa saman asian tai muiden ihmisten saman näkemistä ja ajattelua jostakin täysin toisesta. Joten, jos olet joskus juuttunut liikkeenjohdon artikkeleita koskevaan ongelmaan, yritä tarkastella sitä eri valossa. Saatat vain keksiä jotain, josta kukaan ei koskaan ajatellut.

Vastauksia yllä olevaan luovaan testiin

Vaihda hevonen. …

Related posts

Mitkä ovat eri kulttuurien ymmärtämisen edut?
Last updated on: Published by: John 0
Kulttuurisen monimuotoisuuden edut ja haasteet
Last updated on: Published by: John 0
Bukarestin värikäs luova kulttuuri
Last updated on: Published by: Richard Cook 0